Veelgestelde vragen

WAOW wil betalen zo eenvoudig mogelijk maken om jou meer voordeel te bieden. Dat betekent ook dat we enige onduidelijkheid graag wegnemen voor jou.

Mocht je het gewenste antwoord niet tussen onze lijst van veelgestelde vragen vinden dan stuur ons gerust een berichtje!

Over WAOW

WAOW kijkt op een andere manier naar betalen. WAOW wil een positieve impact hebben op de betaalmarkt. Het is belangrijk dat gebruikers weer kunnen genieten van de voordelen en niet voor alles extra moeten betalen om transacties uit te voeren en te ontvangen. Het is tijd voor verandering en WAOW is er klaar voor om die brug te slaan. En vooral alle gebruikers hiervan mee te laten profiteren door met WAOW te betalen!

De app is helemaal gratis. Zowel het downloaden als alle functionaliteiten in de app zijn voor iedere gebruiker toegankelijk zonder extra kost. Uiteraard gebruikt de app wel enige netwerkdata, maar deze kost is verbonden aan je netwerk operator.

Betalen

Om het je gemakkelijk te maken hebben we een overzicht op onze website met alle verkooppunten. Klik hier voor het meest recente overzicht. In de winkels zelf kun je WAOW herkennen aan de groene terminals alsook de groene raamsticker bij de inkom. Als je wil genieten van de minstens 2% korting die we bieden bij elke betaling moet je je wel registreren en de app downloaden.

We rekenen geen extra kosten voor transacties, sterker nog je krijgt telkens minstens 2% korting bij elke betaling wanneer je betaalt via WAOW.

Je hebt geen eID reader nodig om te betalen bij een groene terminal van WAOW. Je moet enkel een eID registratie uitvoeren om een WAOW account te activeren via de website of wanneer je je rechtstreeks registreert bij de handelaar is enkel je ID-kaart voldoende.

Rechtsboven op de homepage van onze website kun je klikken op ‘aanmelden’, hier klik je op om vervolgens door te klikken op: inloggen met 'kaartlezer'. Na deze keuze steek je je ID-kaart in de lezer om enkele stappen te doorlopen. Eenmaal ingelogd, kies je in de menubalk links de optie 'toestel koppelen'. Op dat moment ontvang je een QR-code die je kan scannen met de Waow-app.

Registreren

We geven om je veiligheid. Daarom moet je je eerst registreren, ook dat is heel eenvoudig. Het kan zelfs op verschillende manieren:

* Registreren bij een handelaar

* Registreren via de website en maak hier eerst een account aan

* Een bestaand WAOW account koppelen

Rechtsboven op de homepage van onze website kun je klikken op ‘aanmelden’, hier klik je op om vervolgens door te klikken naar ‘registreren’. Er volgen enkele stappen die je moet doorlopen om de registratie verder te zetten. Nadien krijg je een QR-code die je met je smartphone kan scannen en zodoende automatisch je account koppelt aan jouw smartphone.

De WAOW-app vraagt aan je PC of deze een kaartlezer detecteert. Wanneer je PC deze niet herkent, nemen wij die boodschap over. Dit probleem wordt dus niet veroorzaakt door WAOW of door jou.

Dit is echter wel eenvoudig op te lossen. Meestal volstaat het om je PC opnieuw op te starten met de kaartlezer er reeds aangekoppeld. De PC zal dan je kaartlezer herkennen en dit doorgeven aan de WAOW-app. Je kan de kaartlezer ook steeds toevoegen of activeren via configuratiescherm > alle configuratiescherm-onderdelen > apparaten en printers.

Net als je bankkaart heeft je ID-kaart een chip die wordt uitgelezen. In tegenstelling tot een bankkaart gebruik je de ID-kaart maar zelden waardoor het kan dat je chip ‘bevuild’ is. Haal eventueel vuil weg met een propere doek en probeer het opnieuw.

Normaal heb je tijdens het registratieproces alsnog de mogelijkheid om je gsm-nummer te wijzigen. Mocht dit niet lukken dan neem je best contact op met ons via support@waow.be en we helpen je graag verder.

Een WAOW-account kan omwille van veiligheidsredenen slechts aan 1 gsmtoestel gekoppeld worden. Heb jij zopas een nieuw toestel aangekocht en wil je deze graag koppelen aan jouw WAOW-account? Surf dan naar de homepage van onze website en klik rechtsboven op ‘aanmelden’, hier kies je vervolgens voor inloggen met 'kaartlezer'. Na deze keuze steek je je ID-kaart in de lezer en selecteer je jouw account. Bevestig met jouw 4-cijferige pincode (de code aangemaakt tijdens jouw registratie). Eenmaal ingelogd, kies je in de menubalk links de optie 'account/toestel koppelen'. Op dat moment ontvang je een QR-code die je kan scannen met de Waow-app op het nieuwe gsmtoestel. Het account op het oud toestel wordt automatisch geblokkeerd.

Privacy & veiligheid

Het veiligheidscertificaat is absoluut noodzakelijk en garandeert een veilige verbinding tussen jouw PC en onze servers. De benodigde data wordt zodoende veilig en volledig volgens GDPR-regels uitgewisseld met elkaar. De veiligheid van onze gebruikers staat voorop.

Wanneer je dit veiligheidscertificaat niet kan installeren wordt de installatie geblokkeerd door de veiligheidsinstellingen op je PC. Je zal dan de instellingen op je PC moeten wijzigen om toestemming te geven en het veiligheidscertificaat alsnog te installeren. De manier waarop kan verschillen per besturingssysteem en de gebruikte beveiligingssoftware op je PC. Meestal is het simpel op te lossen door je akkoord te geven op een pop-up bericht. In sommige gevallen moet je effectief de veiligheidsinstellingen aanpassen op je PC.

Wij adviseren om naast de pincode ook gebruik te maken van Face ID of fingerprint als inlogmethode, zodat je altijd in de app kan wanneer je je pincode bent vergeten. Kun je toch niet inloggen, neem dan contact op met ons via support@waow.be

Dit is je accountnummer bij WAOW en zorgt ervoor dat jouw account uniek is. Al je persoonlijke gegevens vervangen we bewust door dit gecertifieerd accountnummer. Zo kunnen we jouw veiligheid garanderen en werken we 100% GDPR-proof. Dit persoonlijk nummer werkt als een "token" die zorgt voor een veilige uitwisseling van gegevens, tussen WAOW en al zijn partners.